HTML

S. O. N. - See Or Not

film kritika előzetes trailer poszter

Friss topikok

  • Beyonder: Érdekes könyvnek tűnik, a Wrestler párhuzam mondjuk talán önkényes egy kicsit. Rourke karaktere eg... (2009.08.23. 21:14) Könyvkritika: Csíkszentmihályi Mihály: Flow - Az áramlat
  • clay: A Ha eljön Joe Blacket soha nem volt türelmem végignézni, de a Pillangó-hatás bejött, igaz még gim... (2009.03.31. 05:10) Top Of 2008
  • grabovsky: egyetértek, én is úgy érzem h túl sok mindent zsúfoltak bele. harvey dent megérdemelt volna egy új... (2008.08.21. 13:59) A sötét lovag (The Dark Knight)
  • clay: Kösz a dicséretet! :) Ha jól emlékszem elég hamar kiderül a tragédia, azért nem éreztem akkora spo... (2008.08.06. 22:47) In Bruges
  • VVega: A legnagyobb klisé Scully egész történetvonulata. Ezt a kórházas cuccot már tíz évvel ezelőtt is c... (2008.08.05. 10:10) X-akták: Hinni akarok (X-Files: I Want To Belive)

Kategóriák

Righteous Kill

2008.10.02. 15:45 :: clay

Mi sem egyszerűbb ahhoz, hogy lenyomjunk egy totál átlagos és unalmas forgatókönyvet a néző torkán, mint leszerződtetni hozzá két sztárt, akik egyszer már jól működtek együtt, plusz dobjunk bele még egy divatos hip-hop előadót. 50 Cent miatt a film eljut majd a fiatalokhoz, Robert De Niro meg Al Pacino pedig becsábítja majd az érettebb nézőket. Míg a Heatben a két színészlegenda egymás ellen küzdött, a Righteous Killben már egymás oldalán láthatjuk őket. Ezáltal nincs már köztük meg a feszültség, de a baj az, hogy bármiféle színészi interakció is teljesen hiányzik közöttük. Végig azt nézzük, hogy ,,milyen jópofa ezt a két ürgét együtt látni'', de azt, hogy két sokat látott, tapasztalt rendőrt látunk a filmben, azt egy percre sem hisszük el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gépfegyver látványa senkit ne hozzon izgalomba: a filmben nem használják

Nem az ő hibájuk, a forgatókönyv erre nem is szolgál semmiféle lehetőséget. Pláne Jon Avnet rendezése. Egy ilyen tehetségtelen direktort egyszerűen nem szabadna a mozi közelébe sem engedni. Képtelen a filmnek bármiféle karaktert adni, atmoszférát teremteni, nincsen egységes stílusa, olyan az egész, mintha a különböző jeleneteket más-más (egyenként is rossz) rendező készítette volna. Egy szikrányi feszültséget is képtelen kicsiholni a sztoriból, ahol pedig drámai akar lenni, ott pedig egyenesen szánalmas. Avnet előző munkájához, a 88 minuteshez hál'istennek nem volt szerencsém, de mind anyagilag, mind szakmailag jókora bukást könyvelhetett el, így aztán a legérdekesebb kérdés a filmmel kapcsolatban, hogy Al Pacino mi alapján szavazott megint bizalmat a rendezőnek?

A történetben egyébként a két megöregedett színész rendőrt játszik, akik egy sorozatgyilkos után nyomoznak, aki olyan bűnözőket gyilkol le, akiknek sikerült kibújniuk a törvény keze alól. Hamar valószínűvé válik, hogy a tettes maga is rendőr, és a gyanú Robert De Niro karakterére terelődik. (A franc sem emlékszik már rá, hogy hívták a szereplőket, utánanézni meg nincs kedvem.) Hát, ez a sztori kérem szépen (lehet tapsolni), ehhez volt szükség a két sztárra, hogy tovább rontsák hírnevüket, amiért az elmúlt években már egyébként is katonásan küzdenek. Gondolom, mondanom sem kell, bármelyik délutáni krimisorozatban több potenciál van. Egy dologgal kapcsolatban viszont megnyugtathatok minden jóízlésű olvasót: 50 Cent abszolút nem ront a film helyzetén, többnyire a háttérben van díszletnek, keveset beszél, és amikor mégis, akkor az operatőr jó érzékkel rángatja a kamerát úgy, hogy ha nem tudnánk hogy ő az, rá sem ismernénk...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A film leginkább engem a Twisted című hasonszőrű alkotásra emlékeztet: ugyan ilyen jellegtelen sorozatgyilkosos baromság, amit ugyanígy néhány sztárral akartak nekünk eladni. Itt is kapunk a végére egy csavart, amitől garantáltan senki nem fog hanyattesni, sőt még röhejes is, de le kéne lőnöm a poént, hogy ezt érzékeltessen. Végszónak pedig annyit azért meg kell állapítanom, hogy ha a film poszterét és alapsztoriját nézzük, annyira nem is haragudhatunk Jon Avnetre, végtére nem árul zsákbamacskát, a film pont olyan, amire ezek alapján számíthatunk: egy halál langyos és dögunalmas rendőrdráma. 

Értékelés: 40%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika krimi thriller

A bejegyzés trackback címe:

https://seeornot.blog.hu/api/trackback/id/tr59692555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása