HTML

S. O. N. - See Or Not

film kritika előzetes trailer poszter

Friss topikok

  • Beyonder: Érdekes könyvnek tűnik, a Wrestler párhuzam mondjuk talán önkényes egy kicsit. Rourke karaktere eg... (2009.08.23. 21:14) Könyvkritika: Csíkszentmihályi Mihály: Flow - Az áramlat
  • clay: A Ha eljön Joe Blacket soha nem volt türelmem végignézni, de a Pillangó-hatás bejött, igaz még gim... (2009.03.31. 05:10) Top Of 2008
  • grabovsky: egyetértek, én is úgy érzem h túl sok mindent zsúfoltak bele. harvey dent megérdemelt volna egy új... (2008.08.21. 13:59) A sötét lovag (The Dark Knight)
  • clay: Kösz a dicséretet! :) Ha jól emlékszem elég hamar kiderül a tragédia, azért nem éreztem akkora spo... (2008.08.06. 22:47) In Bruges
  • VVega: A legnagyobb klisé Scully egész történetvonulata. Ezt a kórházas cuccot már tíz évvel ezelőtt is c... (2008.08.05. 10:10) X-akták: Hinni akarok (X-Files: I Want To Belive)

Kategóriák

X-akták: Hinni akarok (X-Files: I Want To Belive)

2008.07.23. 16:38 :: clay

Az X-akták sorozatnak elég jelentékeny szerepe volt a filmek iránti rajongásom kialakulásában, sok álmatlan éjszakát okozott annak idején. És bár csak az első néhány évadot láttam, mindenképpen rajongónak érzem magam. Azért fáj nagyon az új rész kapcsán az alapos pofára esés...

Baromira unom már, hogy ha egy sorozatból filmet készítenek, vagy csak egyszerűen egy korábbi meghatározó műhöz jó pár év kihagyás után folytatás születik, akkor az új rész fele visszakacsintgatásokkal és öniróniával megy el, elég csak, ha az Indy 4-re vagy a Die hard 4-re gondolunk. Nem lehet komolyan venni a közelmúlt klasszikusait? Akkor hagyják őket békén és ne baszogassák, komolyan mondom, senki sem egy paródiát akar látni egykori kedvencéből, hanem egy normális folytatást, mely megidézi akkori rajongását. Az X-akták amúgy sem a humoráról volt híres, akkor mi szükség van olyan poénokra, mint például, hogy Mulder és Scully egy képet bámul George Bushról és felcsendül a sorozat jóöreg szignálja? Mit nézünk mi, Horrora akadva 6-ot?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A történetről inkább nem beszélek, nem akarom bárki számára tovább csökkenteni az amúgy is alacsony szórakozás-faktort. Elég róla annyi, hogy szerintem semmiféle elvárást nem képes kielégíteni, még a legpesszimistábbakat sem, dühítően lapos és dögunalmas. Scully egy gyermekkorházban dolgozik, Mulder pedig egy erdő melletti faházban él visszavonultan, szakállasan, cikkeket vagdosva és szorgalmasan gyűjtögetve (mekkora klisé már, Úristen), mikor visszatapsolják őket az FBI-hoz, mert egy ügy kapcsán megint szükség lesz a segítségükre. Az egész sztori olyan vékony, hogy simán belefért volna egy szimpla 45 perces epizódba, a játékidő másik fele mind drámázás, no meg az említett, tökéletesen felesleges és kiábrándító viccelődés. David Duchovny egy interjúban mondta, hogy a sorozatot annak idején úgy készítették, hogy sorozatként működjön. A probléma az, hogy az új filmet is. Ha készülne egy új évad, és ez annak mondjuk a pilotja lenne (lemetszve persze az említett oda nem illő részeket), működne a dolog. Így azonban nem. Nagyon nem.

A tíz évvel ezelőtt készült előző mozifilm nálam többé-kevésbé kielégítette a rajongói elvárásaimat. Nagyjából végig pörgött a cselekmény, bőven akadtak izgalmasabb jelenetek, láthattunk ufokat... Az új rész meg egy egy helyben való tötymörgés, érdektelen történettel, rengeteg mellébeszéléssel, okoskodó filozofálással, de semmi érdemleges történéssel. Nem vagyok Box office jós, de szerintem a film alaposan bukni fog. És elég valószínű, nem készül több folytatás. Kár volt így lezárni az aktát. R.I.P.

Értékelés: 30%

1 komment

Címkék: kritika thriller sci fi misztikus

A bejegyzés trackback címe:

https://seeornot.blog.hu/api/trackback/id/tr70581969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.08.05. 10:10:45

A legnagyobb klisé Scully egész történetvonulata. Ezt a kórházas cuccot már tíz évvel ezelőtt is cinkes lett volna elsütni.
Én a sorozatot abszolút nem ismertem (értsd: nem láttam részeket, de az alapokat azért vágom), így önálló műként kellett néznem ugyebár és hát ez a film unalmas, olcsó, 100x újrafeldolgozott panelekből épül fel az elejétől a legvégéig és jópárszor még röhögésbe is fulladt. Én is 3-at adtam neki, de igazából nem is értem, hogy mire :))
süti beállítások módosítása