HTML

S. O. N. - See Or Not

film kritika előzetes trailer poszter

Friss topikok

  • Beyonder: Érdekes könyvnek tűnik, a Wrestler párhuzam mondjuk talán önkényes egy kicsit. Rourke karaktere eg... (2009.08.23. 21:14) Könyvkritika: Csíkszentmihályi Mihály: Flow - Az áramlat
  • clay: A Ha eljön Joe Blacket soha nem volt türelmem végignézni, de a Pillangó-hatás bejött, igaz még gim... (2009.03.31. 05:10) Top Of 2008
  • grabovsky: egyetértek, én is úgy érzem h túl sok mindent zsúfoltak bele. harvey dent megérdemelt volna egy új... (2008.08.21. 13:59) A sötét lovag (The Dark Knight)
  • clay: Kösz a dicséretet! :) Ha jól emlékszem elég hamar kiderül a tragédia, azért nem éreztem akkora spo... (2008.08.06. 22:47) In Bruges
  • VVega: A legnagyobb klisé Scully egész történetvonulata. Ezt a kórházas cuccot már tíz évvel ezelőtt is c... (2008.08.05. 10:10) X-akták: Hinni akarok (X-Files: I Want To Belive)

Kategóriák

Top Of 2007

2008.02.15. 22:04 :: clay

Best Of 2007

20. Vaskabátok (Hot Fuzz) - Edgar Wright és Simon Pegg a Shaun Of The Dead után ismét egy vérbő paródiát hoztak össze, ezúttal az akciófilmeket véve górcső alá az összes kliséjük sorjázásával.

19. Mr. Brooks - Kevin Costner már úgy látszott, végleg eltűnt a süllyesztőben, mikor a sorozatgyilkos szerepében lecsapott a nagykalapáccsal.

18. 28 héttel később (28 Weeks Later) - A zombi-horror folytatása igazán méltóra sikerült elődjéhez. Véres, gyors ámokfutam a London kihalt utcáin. Várjuk a következő részt.

17. A lánc (Black Snake Moan) - Néhol vicces, néhol kicsit Tarantinos, de főleg giccsmentesen drámai film Samuel L. Jacksonnal, Christian Ricci-vel és Justin Timberlake-kel, akinek ott kéne hagynia a zenei pályát, mert színészként jóval tehetségesebb...

16. Egy botrány részletei (Notes On A Scandal) - Judi Dench tényleg félelmetes a zsaroló leszbikus tanár szerepében, Cate Blanchett helyzete meg tényleg elég kilátástalan. Ettől működik igazán az év legfeszesebb thrillere.

15. Die hard 4. - John McClane leszokott a cigiről és a piáról, nem káromkodik, és már a golyói sem ütnek véresen. Ez így elég rosszul hangzik, de 100 millió körüli költségvetés, a látványos és akciók, a dinamikus forgatókönyv miatt mégis az év egyik legjobb pop-corn mozija.

14. 300 - Imponzáns képi világ, humoros és véres jelenetek videóklipszerűen összevágott másfél órás akcióórgiája, hihetetlenül szórakoztató látványosság.             

13. A Simpson család (The Simpsons Movie) - A rajzfilmsorozat egész estés verziójába annyi poént gyömöszöltek, hogy ha a néző el kezd nevetni valamelyiken, könnyen lemaradhat két másikról.

12. 1408 - Az egyik legjobb Stephen King feldolgozás, az év legjobb horrorja.

11. Üres város (Reign Over Me) - Ki gondolná, hogy Adam Sandler elképesztően jól is tud játszani, ha akar. A poszttraumatikus 9/11 sztoriban ezt kétség kívül bebizonyítja. Néhol kicsit giccsbe hajló, de erőteljes dráma...

10. Halálbiztos (Death Proof) - Tarantino Rodriguezzel ellentétben a korai grindhouse filmeket idézi meg, a hatvanas évek hangulatát visszahozva, a Faster Pussycat! Kill! Kill! stílusában, remek dumákkal átszőve.

9. Golyózápor (Shoot 'Em Up) - Clive Owen überlaza, Monica Bellucci überszexi ebben a vicces és véres non-stop akcióban. Elképesztően szórakoztató másfél órás ámokfutás.

8. Terrorbolygó (Planet Terror) - Robert Rodriguez hamisítatlan trash-t hozott össze zombikkal és egy géppuskalábú sztriptíztáncosnővel, mely valamivel jobb, mint Tarantino pár filmje.

7. Napfény (Sunshine) - Danny Boyle nyomasztó sci-fi-je az angol színészek legjobbjait toborozza össze egy lélektani útra.

6. Hideg nyomon (Gone Baby Gone) - Ben Affleck pocsék színész. De rendezőként hihetetlenül jól helytállt ebben az érzelmes, nyomaszó neo-noirral. Egy eltűnt kislány keresése közben hiteles szociológiai tanulmány alakul ki a bostoni gettóról. 

5. Zodiákus (Zodiac) - David Fincher új filmjében felhagyott a sokkoló elemekkel és lassú tempóban, ráérősen mutatja be jónéhány nyomozó évtizedeken átívelő küzdelmét és lelki összeomlását egy sorozatgyilkos elkapásáért folytatott küzdelemben.

4. 3:10 To Yuma - Az ötven évvel korábbi western remake-je bebizonyítja, hogy még mindig van létjogosultsága a műfajnak. Christian Bale és Russel Crowe hibátlan alakítást nyújt, és dolgozik a rendező keze alá a dráma kibontakozásában.

3. Eastern Promises - David Cronenberg az Erőszakos múlt után ismét a bűnnel foglalkozik a London külvárosában játszódó véres és hatásos maffia drámában. Viggo Mortensen, Vincent Cassel és Naomi Watts a tőlük megszokott profizmussal hozzák szerepüket. Nyomaszó légkör, jéghideg képek, a rendező ismét egy majd' tökéletes filmet alkotott. 

2. Vágy és vezeklés (Atonement) - Hibátlanul működő dráma, festői és monumentális képek, köztük egy majd tíz perces vágás nélküli gyönyürű jelenet, melyet hamarosan már tanítani fognak.

1. Nem vénnek való vidék (No country For Old Men) - Két gyengébb film után (Kegyetlen bánásmód, Betörő az albérlőm) a Coen-testvérek visszatértek, egy igazi anti-hollywood-i filmmel. Hihetetlenül erőteljes atmoszféra, remek színész, kiszámíthatatlan fordulatok, brutális jelenetek. Ezt nehéz lesz felülmúlni.

Worst Of 2007

Nem is igazán a legrosszabb filmek, mert olyan produkciókat, mint a Norbit vagy a Bazi nagy film alapból meg sem néztem. Ezek sokkal inkább a legbosszantóbbak...

10. A kaptár 3. - Teljes pusztulás (Resident Evil: Extinction) - Amikor ennek a sorozatnak új része készül, szinte biztos helye lesz az aktuális év legrosszabb filmjei között. Azért most már befejezhetnék...

9. Halálos hallgatás (Dead Silence) - A gyilkos hasbeszélőbábú története leginkább a jó öt éve tucatszámra készült misztikus horrorok gyengébb darabjaira emlékezet. A Fűrész rendezője ezúttal elfelejtette, hogyan kell feszültséget csiholni.

8. A sziklák szeme 2. (The Hills Have Eyes 2.) - Wes Craven horrorjának 2003-as remake-je még igazán erőteljesre sikeredett. A folytatás már csak katonák üres puffogása, tipikus rossz b-horror, melynek a tékák legalsó polcain a helye.

7. Invázió (Invasion) - A testrablók támadása történetnek immár negyedik és mindezidáig leggyengébb feldolgozása. Nicole Kidman és Daniel Craig legalább annyira bambán játssza szerepét, mint az átváltozott emberek, akik elől menekülnek. Erőltetett, izzadságszagú sci-fi-thrillerecske.

6. A 23-as szám (The Number 23) - Jim Carrey a cselekmény előrehaladtával egyre jobban bedilizik és könnyen a néző is így járhat, hogy az egyébként remek alapötletből hogyan lehetett ennyire gyenge filmet kanyarintani.

5. Halloween - Miután horrorszériát az egyre gyengébb részeknek köszönhetően nem igazán lett volna jó ötlet folytatni, inkább újrakezdték. John Carpenter mesterművéből gagyi tucat-horror lett. 

4. Evan, a mindenható (Evan Almighty) - Gigantikus anyagi bukta, teljesen megérdemelten. A szórakoztató első rész Disney-szerű, baromi kínos folytatása.

3. Vadidegen (Perfect Stanger) - Halálosan unalmas, fordulatosnak, csavarosnak szánt thriller-imitátor, melyben Bruce Willis kínjában vigyorog, hogy hogyan kerülhetett bele, Halle Berry meg próbál szexi lenni, de a steril forgatókönyv erre sem ad lehetőséget.

2. A szellemlovas (Ghost Rider) - Nicholas Cage ,,hogyan váltsuk aprópénzre a tehetségünket'' projectjének eddigi csúcspontja. Gagyi számítógépes effektek, nevetséges szereplők és színészi alakítások.

1. Alien vs. Predator Requiem - Új év előtt néhány nappal sikerült a filmnek minden más alkotást maga mögé utasítani a legirritálóbban rossz filmek listáján. Hiába reménykedtünk, hogy helyre teszik az első rész csorbáját, nem történt meg. A két klasszikus sci-fi-horror franchise sárbatiprása folytatódik...

 

Szólj hozzá!

Címkék: filmek 2007

A bejegyzés trackback címe:

https://seeornot.blog.hu/api/trackback/id/tr28341008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása