HTML

S. O. N. - See Or Not

film kritika előzetes trailer poszter

Friss topikok

  • Beyonder: Érdekes könyvnek tűnik, a Wrestler párhuzam mondjuk talán önkényes egy kicsit. Rourke karaktere eg... (2009.08.23. 21:14) Könyvkritika: Csíkszentmihályi Mihály: Flow - Az áramlat
  • clay: A Ha eljön Joe Blacket soha nem volt türelmem végignézni, de a Pillangó-hatás bejött, igaz még gim... (2009.03.31. 05:10) Top Of 2008
  • grabovsky: egyetértek, én is úgy érzem h túl sok mindent zsúfoltak bele. harvey dent megérdemelt volna egy új... (2008.08.21. 13:59) A sötét lovag (The Dark Knight)
  • clay: Kösz a dicséretet! :) Ha jól emlékszem elég hamar kiderül a tragédia, azért nem éreztem akkora spo... (2008.08.06. 22:47) In Bruges
  • VVega: A legnagyobb klisé Scully egész történetvonulata. Ezt a kórházas cuccot már tíz évvel ezelőtt is c... (2008.08.05. 10:10) X-akták: Hinni akarok (X-Files: I Want To Belive)

Kategóriák

Killshot

2009.04.10. 14:50 :: clay

A film elején azt éreztem, mintha a rendező személyesen nekem írt szerelmeslevelét olvasnám. Vagány, old-school stílus, erőszak, mellek, Mickey Rourke és más remek színészek, balfasz vs. profi gengszter találkozása. De aztán mintha rácsaptak volna a director úr kezére, hogy ne képzelje már magát Tarantinonak, és csináljon már valami Hollywood-kompatibilis filmet, mert a játékidő második felére a sztori belassul, és a közhelyek felé kezd evickélni az enyhén szólva is csalódásnyújtó befejezésig, mely alaposan lelohasztotta a lelkesedésem. Pedig ebből a filmből most valami tényleg nagyon jó is kisülhetett volna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sztori nem egy nagy szám, egy idősődő bérgyilkos a főszereplő, aki már egy ideje kiszállt a szakmából, de aztán jó pénz meg egy Caddilac ígéretében visszaáll a hivatásához. Mivel azonban ragaszkodik ahhoz az elvéhez, hogy aki látta az arcát, azt kinyírja, mikor megöl egy nagyfejes gengsztert, a nőjébe is beleereszt egyet, akit pont a megbízója dug, így érthető módon az a fejét akarja. De ez a szál annyira nem is érdekes, mert utána összehaverkodik egy piti rabló hülyegyerekkel, mert az a halott testvérére emlékezteti, és együtt mennek rabolni, de elcseszik, és szemtanút is hagynak, akiket ki kéne utólag írtaniuk, de ez nem olyan egyszerű, mert az FBI figyel rájuk. Ha ez így zavaros, akkor az az én hibám, a filmben minden félálomban is pofonegyszerűen követhető.

Akármennyire is bírom Mickey Rourkot, ebben a filmben nem hozza azt, mint legutóbb például A pankrátorban. Egyszerű, faarcú Bruce Willis imitátor a hidegvérű profi szerepében, igaz, a szerep nem is ad neki ennél több lehetőséget. Joseph Gordon-Levitt viszont annál jobb a rossz gyerekkorú őrült és impulzív kisstílű gengszterpalánta szerepében, és a többi nagyobb sztárral, mint Thomas Jane és Diana Lane sincs probléma.

Nem olvastam a film alapjául szolgáló Elmore Leonard-regényt, lehet, hogy abban volt a probléma, és az is visszavonulót fúj a második felében, majd egy végtelenül unalmas lezárással szolgál, de nem érdekel. Mert ha könyv is a hibás, akkoris: ha a rendező ennyire tökös tud lenni az elején, ilyen stílusérzékkel vág neki az anyaghoz, akkor térjen el kicsit a tárgytól, vagy némi kreatívitással színezze ki az anyagot, hogy ne tűnjön ennyire összecsapottnak a végére.

Értékelés: 60%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció thriller dráma

A bejegyzés trackback címe:

https://seeornot.blog.hu/api/trackback/id/tr181057009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása