HTML

S. O. N. - See Or Not

film kritika előzetes trailer poszter

Friss topikok

  • Beyonder: Érdekes könyvnek tűnik, a Wrestler párhuzam mondjuk talán önkényes egy kicsit. Rourke karaktere eg... (2009.08.23. 21:14) Könyvkritika: Csíkszentmihályi Mihály: Flow - Az áramlat
  • clay: A Ha eljön Joe Blacket soha nem volt türelmem végignézni, de a Pillangó-hatás bejött, igaz még gim... (2009.03.31. 05:10) Top Of 2008
  • grabovsky: egyetértek, én is úgy érzem h túl sok mindent zsúfoltak bele. harvey dent megérdemelt volna egy új... (2008.08.21. 13:59) A sötét lovag (The Dark Knight)
  • clay: Kösz a dicséretet! :) Ha jól emlékszem elég hamar kiderül a tragédia, azért nem éreztem akkora spo... (2008.08.06. 22:47) In Bruges
  • VVega: A legnagyobb klisé Scully egész történetvonulata. Ezt a kórházas cuccot már tíz évvel ezelőtt is c... (2008.08.05. 10:10) X-akták: Hinni akarok (X-Files: I Want To Belive)

Kategóriák

Star Wars: A klónok háborúja (Star Wars: The Clone Wars)

2008.09.17. 23:19 :: clay

Amekkora csalódást jelentett a rajongóknak a Baljós árnyak egy évtizeddel ezelőtt, annak ezúttal vagy a kétszeresére számíthatnak. Mert ez a Star Wars nem az a Star Wars, amin felnőttünk, sőt még csak nem is az, mint az Episode I. Ez még annál is százszor gyerekesebb, és teljesen egyértelműen a Minimax-zabáló kölykök ízlésére lett szabva. Ezt jó már így előre tisztázni, mert ha úgy ülsz be a filmre, mint egy csupa nagybetűs Csillagok háborúja mozira, olyan pofáraesésben lesz részed, hogy a fal adja a másikat.

Én, bár soha nem voltam egy hatalmas Star Wars-fan, mindig kissé geek dolognak tartottam, azért őrzöm az eredeti trilógiát vhs-en, díszdobozban a polcon, és jópárszor átrágtam magam rajta. Azonban az új trilógia kapcsán, leszámítva a frankó harmadik epizódot, úgy éreztem, egyszerűen kiárusították a gyermekkoromat, mekis gyorskajává rottyantották, majd valami olcsó műanyag játékbóvlival tálalták. És a megerőszakolás után már cinikus, bágyadt közönnyel fogadtam a hírt, hogy rajzfilmsorozatot gyártanak belőle. Ennek a sorozatnak pedig tulajdonképpen a pilotját láthatjuk a mozikban.

Az új rész története nagyjából a nullával egyenlő, semmi érdemleges dolog nem történik benne, nem tudunk meg semmi újat a Star Wars univerzumáról. Ez a film nem azért készült el, mert Lucasnak még bármi mesélnivalója maradt volna az általa kreált világgal kapcsolatban, csupán üzleti érdekek vezérelték, hogy legyen mit tálalni a Happy Meals menü mellé, ami felkelti a gyerkőcök érdeklődését. Így aztán a cselekmény nem is áll másból, mint non-stop akcióból, és ez hellyel-közzel végig szórakoztató is. Valami komolyabb dráma vagy karakterépítés úgyis röhejesen hatott volna ezekkel a baltával faragott figurákkal. És ha már itt tartunk: az animáció tényleg nem éppen elsőosztályú, de a film (túlzott) dinamikussága miatt azonban nem lóg ki a lóláb. Ezenkívül az, hogy a szereplők mindegyikének nagyjából kocka feje van, még mindig jobb, mintha a valósághűségre törekedtek volna, mint a Final Fantasy esetében. Ahhoz még nem elég fejlett a technika, és sokkal nevetségesebb lenne az egész, ha a realisztikusságra próbálnának törekedni.

Kell gyomor a filmhez, mert a hollywood megint hülyének nézi a célközönségnek számító gyerekeket, mert olyan kínos és ócska poénokkal élnek, hogy néhol vigyázni kell, nehogy az előttünk ülő nyakába köpjük a colát megdöbbenésünkben. Anakin Skywalker, Skysrácnak becézve? Na, menjél anyádba! Ezzel együtt egész szórakoztató A klónok háborúja, főleg ha az elvárásaidat letornáztad nullára, és elfelejted, hogy a Star Wars filmeknél a történet eddig legalább olyan fontos volt, mint az akció és a látvány. Mert alig két órával a mozi után, már csak valami folyamatos villogásra emlékszem...

Értékelés: 55%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sci fi animációs

A bejegyzés trackback címe:

https://seeornot.blog.hu/api/trackback/id/tr73668804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása